We leven in het tijdperk van de snelle communicatie. Waar vroeger op een verjaardag over het beste restaurant in de stad werd gediscussieerd, kun je nu op het internet ervaringen van mensen uit heel het land lezen. Het internet zorgt voor een snelle stroom van informatie, waarbij er soms zaken overhaast voor waarheid worden aangenomen. Op het internet lezen wij ook veel ervaringen over gietvloeren, voordat mensen voor het eerst bij ons binnenkomen hebben zij vaak al een oordeel over het product gietvloer in algemene zin. Deels zijn deze nadelige vooroordelen terecht, vaak toch ook niet. In deze blog nemen we een aantal taboes over gietvloeren door. Zoals in de vorige blog, oorsprong van de gietvloer, besproken is geen gietvloer hetzelfde, dus zullen vooral de taboes ten opzichte van een Sinck&Ko Gietvloer worden besproken.

Vloerverwarming

Een gietvloer kan niet op een vloerverwarming aangebracht worden, onzin! Toch is dit een uitspraak die wij vaak horen. Het klopt dat vloerverwarming spanningen veroorzaken in een ondervloer, hierdoor kan er scheurvorming in zandcement ontstaan. Echter is het de taak van een gietvloer specialist om deze spanningen vóór het gieten al uit de vloer te halen. Bij Sinck&Ko zorgen wij voor een goede voorbewerking, passend advies en een gietvloer met het meest elastische karakter in zijn soort. Door de dikte van 3mm wordt er bijna 100% rendement uit een vloerverwarming gehaald. Een gietvloer met vloerverwarming blijkt in goede handen juist een perfecte combinatie.

Verkleuren

Het internet staat er vol mee, geel verkleurde vloeren. Ja ze bestaan, vloeren die hoe dan ook zullen verkleuren. Zo zal epoxy na verloop van tijd altijd verkleuren en zijn er ook polyurethaan gietvloeren die verkleuren. Deze verkleurende polyurethaanvloeren heten aromatische gietvloeren, het materiaal in deze vloeren is van een lagere kwaliteit en zal dus altijd vergelen en verkleuren. Gelukkig zijn er ook polyurethaanvloeren met een langere molecuulstructuur, deze zullen nooit door de invloed van zonlicht verkleuren. Dit zijn alifatische gietvloeren, een 100% kleurecht systeem. Bij Sinck&Ko gieten wij de VX100, het beste alifatische vloersysteem op de markt. Deze kan en zal nooit verkleuren door de invloed van Uv-licht.

Krasgevoelig

Elke vloer krast, een gietvloer is hierin geen uitzondering. Ook wij raden aan om altijd viltjes onder stoelen, tafels en banken te plaatsen. Echter horen wij ook verhalen van gietvloeren die niet tegen honden, katten en naaldhakken kan. Veel mensen denken zelfs dat er speciale matten geplaatst moeten worden wanneer er een bureaustoel op de vloer staat. Bij gietvloeren van een hoge kwaliteit is dit absoluut niet aan de orde. Honden, katten, naaldhakken of bureaustoelen zijn geen enkel probleem voor alifatische gietvloeren van Sinck&Ko topkwaliteit.

Nieuwbouw

Het klopt dat een nieuwbouwwoning meer spanningen kent dan een bestaande woning. Hierdoor is de kans op haarscheurtjes in de dekvloer groter en zullen gietvloeren met een slechte elasticiteit altijd scheuren. Het is echter onjuist om te stellen dat nieuwbouw en een gietvloer geen goede combinatie is. Zo hebben wij al honderden nieuwbouwprojecten voorzien van een prachtige gietvloer. Hier geldt eigenlijk hetzelfde als voor vloerverwarming. Met het juiste materiaal en de juiste behandeling kunt u met een gerust hart voor een gietvloer in uw nieuwbouwwoning kiezen.

Kille vloer

Hoewel dit ook een kwestie van smaak is, denken mensen op het eerste gezicht vaak dat een gietvloer een kil karakter heeft. Een gietvloer kan echter in elke mogelijke kleur worden gegoten, de keuze voor een warmere kleur is dus altijd mogelijk. Ook kan er door een menging van twee kleuren een levendig karakter in de vloer gecreëerd worden. Verder komen meubels veel meer tot uiting in een vloer zonder naden, warmte is dus juist extra goed te creëren met bijvoorbeeld antieke meubels of een vloerkleed. Daarnaast behaal je vrijwel 100% rendement uit je vloerverwarming, dus aan koude voeten zal het nooit liggen.

Terug

Bezoek onze showroom, bel 020-820 22 30 of vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen

Volg ons op Instagram