40 jaar ervaring

Gietvloeren specialist

Sinck&Ko is met 40 jaar ervaring een echte specialist in het plaatsen van gietvloeren in Nederland. Onze vloeren zijn van hoge kwaliteit waar je een leven lang van geniet. We bieden zowel polyurethaan gietvloeren voor een mooie prijs als cementgebonden gietvloeren. Ieder met zijn eigen voordelen en unieke eigenschappen.

Lees hieronder meer over de verschillen tussen beide gietvloeren of bezoek onze showroom in Amsterdam om erachter te komen welke vloer bij u past.

Gietvloer in de woonkamer
Gietvloer Eco mineraal
Sfeervolle woonkamer met een gietvloer

40 jaar ervaring

Gietvloeren specialist

Sinck&Ko is met 40 jaar ervaring een echte specialist in het plaatsen van gietvloeren in Nederland. Onze vloeren zijn van hoge kwaliteit waar je een leven lang van geniet. We bieden zowel polyurethaan gietvloeren voor een mooie prijs als cementgebonden gietvloeren. Ieder met zijn eigen voordelen en unieke eigenschappen.

Heeft u interesse? Vraag hieronder gratis een offerte aan.

Gietvloer in de woonkamer
Gietvloer Eco mineraal
Sfeervolle woonkamer met een gietvloer

Voordelen

van een gietvloer

  • Naadloos
  • Makkelijk in onderhoud
  • Contactgeluid dempend
  • Gelijk rendement bij vloerverwarming
  • Ruimtelijk effect
  • Brandveilig
  • Verkrijgbaar in meer dan 1000 kleuren
  • Slijtvast
  • Kleurecht
  • Duurzaam en milieuvriendelijk

Vragen over

de gietvloer

Een epoxy gietvloer biedt onbegrensde mogelijkheden qua kleur en design. Van glitter, 3D-effecten tot en met mee laten gieten van foto’s of voorwerpen. Epoxy is ideaal voor het bereiken van spectaculaire effecten, maar harder en stijver dan polyurethaan, en daardoor iets gevoeliger voor scheuren. Een polyurethaan gietvloer is de beste keuze voor wie ‘gewoon’ een mooie en praktische vloer wenst. Polyurethaan is ook verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleurschakeringen. Bovendien is het elastische polyurethaan comfortabeler in gebruik: de vloer voelt warmer aan en is stiller (contactgeluidremmend) dan een epoxy gietvloer.

Een polyurethaan gietvloer heeft een dikte van 3 mm. Wanneer bijvoorbeeld een tegelondergrond voorbewerkt dient te worden kan hier weer 1 – 3 mm bijkomen. Een cementgebonden gietvloer is vaak iets dikker, deze zal vaker gegoten worden in een dikte van 4 mm.

Dit is afhankelijk van het type gietvloer en de kwaliteit hier van. Bij normaal gebruik zal op termijn hooguit de topcoating slijten en lichte krasvorming optreden. Dit kan weer worden verholpen door de vloer licht op te laten schuren en van een nieuwe topcoating te voorzien. Bij Sinck&Ko werken we uitsluitend met het beste materiaal op de markt, de Sinck&Ko V4™ en de VX100™ zijn elastisch tot zeer elastisch en daardoor veel krasbestendiger dan bijvoorbeeld een epoxyvloer of PU vloeren van een zwakker (goedkoper) materiaal.

4 dagen (altijd één werkweek)
1e dag: schuren + aanbrengen primer
2e dag: schuren + aanbrengen egalisatielaag (schraplaag)
3e dag: aanbrengen gietvloer
4e dag: aanbrengen topcoating

Dezelfde zondag van deze week kan de vloer met sokken betreden worden, de dag daarna (maandag) kan de keuken al geplaatst/verhuisd worden.
Uiteindelijk is de woning dus exact een week niet betreedbaar.

Ja, een gietvloer kan op elke bestaande vloer worden aangebracht: hout, natuursteen, tegels, marmoleum, kurk, terrazzo, etc. Wel vraagt een bestaande vloer als ondergrond vaak wat extra voorwerk. De vakmensen van Sinck&Ko zorgen altijd voor een correcte basis.

Ja, een polyurethaan gietvloer laat zich zelfs uitstekend met vloerverwarming combineren. De warmteweerstand van een polyurethaan gietvloer is zo laag dat de vloer snel op temperatuur komt. Sneller dan tegels of een houten vloer. Van alle woningen met een Sinck&Ko polyurethaan gietvloer heeft circa 80% vloerverwarming.

gietvloer woonkamer

Polyurethaan gietvloeren

Volledig naadloos, elastisch en in elke kleur leverbaar. Met de Sinck&Ko ONE en TWO komt het interieur in uw woning het best tot zijn recht.

Boncryte gietvloer

Cementgebonden gietvloeren

Volledig naadloos met natuurlijke materialen en een robuuste uitstraling. Met deze duurzame gietvloer creëert u een industriële look in uw woning.

Showroom

Bezoek ons op Amsterdam IJburg

In het Design020 inspiratiecentrum op Amsterdam IJburg vindt u de Sinck&Ko showroom. Alles draait hier om de beleving van een Sinck&Ko gietvloer en wandafwerking. Laat u inspireren en ontvang een vrijblijvend advies op maat.

Ma – Vr 10.00 – 17.30 uur (Ma op afspraak)
Za 10.00 – 18.00 uur
Zo gesloten

Pedro de Medinalaan 89-91
1086 XP Amsterdam IJburg

Showroom op IJburg

Bezoek onze showroom, bel 020-820 22 30 of vraag direct een offerte aan

Sinck&Ko is aangesloten bij:

TBA
Afbouwgarantie
Afbouwkeur
Ga naar de bovenkant