Diverse gietvloeren hebben veel verschil in de kwaliteit hiervan. Een gietvloer wordt door veel aspecten bepaald. Het gebruikte materiaal voor uw gietvloer, tot een passend advies op maat. Wij leggen uit welke gietvloer het beste bij jou past.

Want wat komt er allemaal kijken bij het leggen van een gietvloer, waar moet rekening mee gehouden worden en wat kan er verwacht worden qua planning? Lees onze vorige blog over de oorsprong van de gietvloer. Een nieuwe woning is namelijk geen dagelijkse kost. Het inplannen van alle werkzaamheden neemt vaak veel tijd in beslag en er zullen veel zaken aan bod komen waar u nooit bij heeft stilgestaan. In deze blog nemen wij u stap voor stap mee langs een aantal belangrijke en handige zaken richting de perfecte gietvloer, zodat het verdere verloop tot en met de uiteindelijke verhuizing een stuk prettiger verloopt.

Oriëntatie

U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, de oriëntatie naar een nieuwe vloer. Wat is er allemaal mogelijk, wat vindt u mooi en wat is er mogelijk in de begroting? Zo zijn er verschillende type gietvloeren, verschillende kwaliteitssystemen, kleureffecten en werksituaties waar vooraf naar gekeken moet worden. Hoe eerder u langskomt in onze showroom, hoe sneller we een goed beeld kunnen schetsen van wat er allemaal bij komt kijken. Het is voor ons dan ook totaal niet vreemd wanneer u al één of twee jaar voor de start van de bouw bij ons langskomt.

Opdracht

Onze gietvloeren bestaan uit materiaal van de hoogste kwaliteit die er op dit moment voor handen is. Gepaard met jarenlange ervaring en een eerlijke prijs willen wij voor u de juiste partij zijn om een prachtige vloer te realiseren. Wanneer u ons de opdracht gunt zullen wij u meteen adviseren van oplevering tot verhuizing. Niets is namelijk zo veranderlijk als een opleverdatum in de bouw, hier reageren wij in overleg met u als klant uiterst flexibel op. Alles wordt in werking gezet om op het juiste moment, wanneer u er klaar voor bent, de vloer te gieten.

Kleur

Wij adviseren eerst te kijken naar de juiste vloer alvorens u overgaat tot uw kleurkeuze. Dit maakt de keuze voor kleur echter niet minder belangrijk. Bij Sinck&Ko kunt u kiezen uit alle RAL, Sikkens en NCS kleuren en is dit mogelijk in een ONE of TWO tone-effect. Dat alle kleuren mogelijk zijn maakt de keuze vrij en leuk, maar ook erg lastig. Wij nodigen u dan ook graag uit om langs te komen in onze showroom voor het juiste kleuradvies. Hier kijken wij naar de kleuren die u in uw nieuwe woning wilt gaan gebruiken in combinatie met onze kleurmonsters in onze showroom. Zo komen we tot een kleurkeuze die klopt bij uw kleur wand, keuken en eventuele meubels. Gaat u voor een TWO betoneffect? Dan kunt u tijdens het gieten samen met onze uitvoerders zelf de look in uw vloer bepalen, zonder dat hier extra kosten aan verbonden zitten.

Wie, wat en wanneer?

Er komt veel kijken bij een nieuwe woning, soms zoveel dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Bij Sinck&Ko helpen wij u graag een handje door u mee te nemen in het proces van oplevering tot verhuizing, ook kunt u ons altijd direct in contact brengen met de aannemer waardoor alles in een stroomversnelling komt.

Stucwerk dient gereed te zijn voordat wij langskomen om de gietvloer aan te brengen. De stukadoor komt dan ook meestal als eerste in de woning en gebruikt veel water tijdens hun werkzaamheden. Het is belangrijk om aan te geven dat de dekvloer niet nat mag worden. Zorg voor stucloper om de dekvloer af te dekken. Daarnaast is het van belang dat er na de stucwerkzaamheden goed geventileerd wordt in de woning. De droogtijd neemt gemiddeld 2 weken in beslag.

Na het stucwerk kan er geschilderd worden, ook dit vindt plaats voordat de gietvloer aangebracht wordt. Zorg dat de schilder nauwkeurig werkt en er geen blikken verf omvallen. Meld altijd aan de schilder dat er een gietvloer geplaatst wordt, dan zijn deze extra alert. Tijdens deze werkzaamheden is het raadzaam om de stucloper te laten liggen.

Een gietvloer kan zowel plintloos als met plinten aangebracht worden. Wanneer u plinten wilt dan adviseren wij deze vooraf te plaatsen. Mochten er namelijk tussen de vloer en plint nog kieren zitten (gelijk=ongelijk in de bouw) dan kunnen we dat vaak met de gietvloer opvangen en gieten wij tegen de plinten aan. Werk de plint nog niet volledig af, nadat de gietvloer er ligt kunnen deze worden afgelakt. Bij een plintloze aansluiting zullen wij de kantstroken van uw dekvloer afsnijden en dichtkitten met acrylaat kit. Vervolgens gieten wij tegen uw wand aan. Bij een plintloze aansluiting is het belangrijk dat de stukadoor en schilder netjes tot aan de grond doorwerken.

Vloerverwarming

Een gietvloer met vloerverwarming is de perfecte combinatie. Door de dikte van 2-3mm zult u bijna 100% rendement uit uw vloerverwarming halen. Echter dient u wel goed geadviseerd te worden in de voorbereiding naar uw gietvloer toe. Zo zal de vloerverwarming eerst een opstartprotocol gedraaid moeten hebben, alvorens wij gaan gieten. Uw dekvloer gaat dan namelijk uitzetten en krimpen, waardoor mogelijk scheuren kunnen ontstaan. Deze scheuren kunnen wij preventief repareren. Wilt u een vloerverwarming infrezen? Dan adviseren wij een egalisatie met anhydriet gebonden egaline, deze is nagenoeg spanningsvrij en perfect om een gietvloer op aan te brengen.

Badkamer

Op een gietvloer kan direct gedoucht worden, waardoor dit de perfecte keuze in uw badkamer is in plaats van traditionele tegels. Heeft u nog geen afschot in uw badkamer? Dan kunnen wij deze in dezelfde week als uw gietvloer plaatsen. Wanneer u deze door de aannemer van zandcement laat plaatsen zit hier vaak een droogtijd van 6 weken bij. Wij kunnen onze gietvloer mooi aansluiten op een drain, in onze showroom hebben wij een voorbeeld van dit effect. Ook voor de wanden hebben wij diverse waterdichte wandafwerkingen, zo maakt u uw badkamer volledig naadloos. Zonder voegen is uw badkamer makkelijk schoon te maken en heeft het een strak uiterlijk.

Keuken

Vrijwel elke dag zijn we terug te vinden in de keuken, een van de belangrijkste plekken in uw woning. Wij adviseren de keuken na de gietvloer te plaatsen, zo kan vocht bij een eventuele lekkage niet doortrekken naar de dekvloer. Tijdens het plaatsen van de keuken adviseren wij om stucloper neer te leggen, om eventuele beschadigingen te voorkomen. De keuken kan in de week na het plaatsen van de gietvloer geïnstalleerd worden.

Werkbezoek

We gaan niet aan de slag voordat wij uw vloer geïnspecteerd hebben. Eén week van te voren komt onze hoofduitvoerder bij u ook langs om uw woning te bekijken en alles met u door te nemen. Zo zal er een vochtmeting van de ondergrond plaatsvinden, het wel/niet afwerken van de kantstroken worden besproken, de opgegeven vierkante meters nagemeten en wordt het plaatsen van eventuele beëindigingprofielen doorgenomen. Zo komen zowel u als wij niet voor verrassingen te staan wanneer de vloer aangebracht gaat worden.

De gietvloer

Eindelijk is het moment daar, de gietvloer zal worden aangebracht. Wanneer wij beginnen met gieten is het van belang dat er gedurende deze week niemand meer in de woning aanwezig is. Zo kunnen wij het extra risico op pluisjes en stofjes in de vloer voorkomen. Indien u voor een TWO-betoneffect hebt gekozen dient u op de dag dat de gietvloer-kleurlaag wordt aangebracht aanwezig te zijn om uw eigen look te bepalen.

Kwaliteit

Wij zijn lid van de NOA (Nederlandse Vereniging van Afbouw bedrijven) en hebben ook een erkend keurmerk van de NOA ontvangen. Onze materialen kopen wij in bij Arturo, Herculan en BASF. Dit vinden wij de allerbeste materialen voor Gietvloeren. Het zijn niet de goedkoopste grondstoffen in vergelijking met andere polyurethanen. Echter weigeren wij concessies te doen aan de kwaliteit van materialen en uitvoering.

Bezoek onze showroom, bel 020-820 22 30 of vraag direct een offerte aan

Volg ons op Instagram