Op dit moment zijn er door Sinck&Ko al duizenden gietvloeren in woningen geplaatst. Toch is de oorsprong van de gietvloer terug te vinden in de industrie. Deze vloeren werden gemaakt van Epoxy, een vloeistofdicht materiaal met enorme kracht en een naadloos karakter. Ideaal voor fabrieken, parkeergarages, productiehallen en magazijnen. De architecten die deze gebouwen ontwierpen, zagen al snel de schoonheid van een vloer die naadloos is. De epoxyvloer was hierdoor al snel terug te vinden in verschillende woningen en kantoorpanden, maar toch kleeft er een nadeel aan epoxy. Zo kan er altijd werking vanuit de ondergrond ontstaan waardoor er spanningen op een vloer komen. Een naadloze epoxy vloer kan deze spanningen niet goed aan, waardoor deze met de ondergrond zal mee scheuren.

Voor woningen en kantoorpanden zijn er andere behoeftes. Zo mag een gietvloer niet verkleuren, moet deze gelegd kunnen worden op een vloerverwarming en mag deze niet scheuren. Vanuit deze behoeften werd een twee componenten kunsthars gietvloer geboren; de Polyurethaan Gietvloer. De polyurethaan gietvloer van Sinck&Ko wordt ontwikkeld op basis van enkel plantaardige oliën en is daarmee de schoonste in zijn soort.

Polyurethaan

De polyurethaan gietvloer, vrijwel iedereen levert het en ze lijken allemaal op elkaar. Maar is dit wel zo? Wie zich in gietvloeren gaat verdiepen zal veel verschillende prijzen tegenkomen. Waarom is de ene gietvloer duurder dan de ander, terwijl het beide polyurethaan gietvloeren zijn. De prijs van een gietvloer wordt door verschillende factoren bepaald. Allereerst is er de arbeid die geleverd moet worden bepalend, zo kunnen enkel de specialisten met veel ervaring een gietvloer perfect gieten. Daarnaast is misschien nog wel belangrijker het materiaal. Hoewel de naam polyurethaan op veel verschillende producten wordt geplakt, is er wel degelijk verschil in de kwaliteit van het materiaal. Zo kan het materiaal bepalen of een vloer gaat verkleuren of dat een vloer goed tegen zonlicht bestand is.

Een gietvloersysteem dat kleurecht is, wordt een alifatische gietvloer genoemd. In deze polyurethaan gietvloer wordt een kortere molecuulstructuur gehanteerd, zodat zonlicht vrijwel geen invloed heeft op de kleur van dit product. Een kortere molecuulstructuur is over het algemeen zwakker, waardoor er duurdere grondstoffen nodig zijn om toch een gietvloer samen te stellen die ijzersterk is.
Wanneer twee gietvloeren met elkaar vergeleken worden zal er duidelijk een verschil waarneembaar zijn in de kwaliteit van de vloer. Zo zal een gietvloer van betere en duurdere grondstoffen altijd elastischer zijn dan een gietvloer gemaakt van grondstoffen van een lagere kwaliteit. Door deze betere samenstelling is een gietvloer minder gevoelig voor scheuren, krassen en putjes. Nog een verschil is droogproces van een gietvloer. Doordat gietvloeren van een hogere kwaliteit langzamer en langer navloeien, is de kans kleiner dat er stofdeeltjes in de toplaag van een vloer blijven hangen.

Lang verhaal kort; tegenwoordig zijn er overal polyurethaan gietvloeren te vinden, een fantastische slijtvaste en elastische vloer die in alle kleuren verkrijgbaar is. Echter zijn er veel verschillen in kwaliteit van de polyurethaan gietvloer. Ook wij hebben in het verleden goedkopere varianten getest, maar waren simpelweg niet tevreden met het resultaat. Laten we maar zeggen dat goedkoop uiteindelijk toch duurkoop blijkt te zijn.

Bezoek onze showroom, bel 020-820 22 30 of vraag direct een offerte aan

Volg ons op Instagram