fbpx

Onderhoud

Eenvoudig onderhoud: microvezeldoek/vlakmop

Welk Sinck&Ko gietvloersysteem u ook kiest, u kunt altijd rekenen op een duurzame gietvloer: slijtvast en gemakkelijk schoon te houden. Een dweilbeurt met een microvezeldoek en water is meestal voldoende. Speciale behandelingen zoals in de was zetten is niet nodig. Hoe houdt u uw gietvloer mooi en schoon? Voor een helder verhaal kunt u hier het Sinck&Ko Gietvloeren Onderhoud lezen:

Altijd in vorm

Onze gietvloeren hebben een strak, naadloos oppervlak. Ze zijn gemaakt van de beste materialen zoals hoogwaardig epoxy en polyurethaan. Sinck&Ko gietvloeren kunnen tegen een stootje, daarom zijn ze overal op hun plaats: in woningen, winkels, cafés en restaurants, maar ook in industriële ruimten en gezondheidsinstellingen.

SCHOON- EN DROOGLOOPMAT

Onderhoud begint bij het buiten de deur houden van vuil. Gebruik een goede entreemat die het grove vuil afborstelt en het vocht absorbeert. Het voorkomt verdere verspreiding, bespaart extra schoonmaakwerk en zal de levensduur van de vloer verlengen.

Onderhoud gietvloer

DROGE REINIGING

U kunt de gietvloer gemakkelijk droog reinigen met behulp van een vlakmob met een microvezel doek. Door de statische werking van het microvezel doek neemt u vuil en stof gemakkelijk op. De microvezel mop is verkrijgbaar in diverse maten. U kunt afhankelijk van de grootte van de ruimte kiezen voor een 40cm, 60cm of een 90cm breed frame. Stofzuigen is hierdoor in de regel niet noodzakelijk.(Voor zeer grote ruimtes is een schaarzwabber of schrob zuigmachine aan te bevelen.)

VOCHTIGE REINIGING

Door haar poriën dichtheid is de gietvloer goed bestand tegen vloeistoffen als thee, vruchtensappen, wijn etc. Geef het echter niet de kans in te werken (zie laatste blad: “Chemische resistentie”) en streef ernaar deze vloeistoffen direct van de gietvloer te halen. U kunt uw gietvloer eenvoudig schoon maken met een vochtige (geen natte) vlakmop met microvezel doek. (Voor ruimtes vanaf 400m2 adviseren wij een schrob zuigmachine.) Het is belangrijk ervoor te zorgen dat u telkens een schone vlakmop gebruikt. Gebruik van een schoonmaak- of reinigingsmiddel is niet direct noodzakelijk. Met schoon en koud water zijn gietvloeren in de regel zeer goed
reinigbaar.

HANDIGE TIPS

– Voorzie stoelen en tafels altijd van schone viltjes
– verschuif geen zware voorwerpen over de vloer
– voorkom zand op de vloer, het werkt net als schuurpapier
– gebruik geen schuurspons of schuurmiddelen
– verwijder grovere vervuiling zo lokaal mogelijk.

Maak er kleine hoopjes van en neem deze weg. Een zachte borstel werkt daarbij het beste.

LET OP

Wees voorzichtig met nieuwe meubels met rubberen zwarte wielen en/of dopjes. Deze kunnen namelijk bruine vlekken veroorzaken. Het is noodzakelijk de eerste vier maanden een bescherming aan te brengen tussen de wielen en de vloer. Laat bij badkamers geen zwart rubberen wissers of houten badmatten op de grond liggen. Gebruik van deze materialen is voor eigen risico! Kartonnen verhuisdozen en of zakken kunnen in de eerste maand afdrukken achterlaten als ze vochtig zijn. Dit geld ook voor plastic boodschappentassen ( denk aan Albert Heijn tassen) Nooit een vlek proberen te verwijderen met een schuursponsje/middel! Gebruik geen schoonmaakmiddelen die kleuren en/of chemicaliën bevatten. Sinck&Ko Gietvloeren BV – Schoonmaak advies ©2018

SCHOENSTREPEN OF OUDERE VLEKKEN

Streepvorming door schoenen zijn gemakkelijk te verwijderen met een vochtige micro vezeldoek. Blijven ze echter langer op de gietvloer zitten, dan hebben ze de neiging in te drogen. Daardoor zijn ze moeilijker te verwijderen. plaats daarvoor wat verdund reinigingsmiddel op de vlek, laat het even inwerken en veeg het daarna met een vochtige doek weg.

BESTELLEN EN KOSTEN

Voor een normale en intensieve reiniging bij gietvloeren kunt u gebruik maken van een door ons aanbevolen vloerreiniger;
CRS-Neutrale vloerreiniger Plus voor regulier gebruik en voor hardnekkige vlekken CRS-I.V.R. 2000. CRS-Neutrale vloerreiniger plus en CRS- I.V.R. 2000 zijn telefonisch te bestellen via Sinck&Ko Amsterdam-IJburg, telefoonnummer 020-820 22 30. De kosten per fles á 1L zijn € 13,50 incl. BTW. Tevens leveren wij een compleet schoonmaakpakket. Deze bestaat uit:

– Enkele rolemmer 18L, kunststof met vlakpers
– Vlakmophouder, inklapbaar met magneet, 40 cm
– Vlakmop, microvezel-combi, 46×16 cm
– Aluminium steel met gaten, 150 cm
– Vloerwisserframe, aluminium 55 cm
– Kleefdoek op rol, 250 vel
– CRS-Vloerreiniger Plus 1x 1L
– CRS-I.V.R. 2000 1x 1L

Pakketprijs € 295,00 incl. BTW

Bel ons op 020-820 22 30 of neem contact op voor het beste schoonmaak advies voor uw gietvloer.

Richtlijnen

De richtlijn voor specificatie en beoordeling van kunstharsgebonden gietvloeren op esthetische aspecten zijn onafhankelijk opgesteld door SBRCUR- net, Technisch Bureau Afbouw en NOA, Nederlandse Ondernemingsvereniging voor Afbouwbedrijven. Deze richtlijnen zijn bij Sinck&Ko op te vragen.

Wil je een offerte van Sinck&Ko ontvangen

Vraag geheel vrijblijvend uw offerte aan, binnen 24 uur ontvangt u onze gespecificeerde aanbieding. Heeft u liever vakkundig advies aan huis? Indien nodig zullen wij de situatie kosteloos komen bekijken.

Wil je op zaterdag langskomen

Op zaterdagen zijn wij geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Onze Showroom is gevestigd in Design 020, Pedro de Medinalaan 89-91, 1086 XP in Amsterdam Ijburg, Telefonisch zijn wij bereikbaar op 020-8202231

Alle vragen en antwoorden op een rij

Er komen regelmatig vragen binnen als het gaat om gietvloeren die wij aanbieden. Om u al vast op weg te helpen treft u de de meest gestelde vragen hier aan. Voor andere of meer specifieke vragen kunt altijd telefonisch contact met ons opnemen.