fbpx

Onderhoud

Gietvloer onderhoud: houd jouw vloer mooi en schoon met deze tips

Met een polyurethaan gietvloer van Sinck&Ko is de vloer van jouw woning volledig naadloos. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect waardoor jouw interieur nog meer tot uiting komt. Omdat onze gietvloeren elastisch zijn voelen ze prettig aan en het rendement van vloerverwarming is optimaal. Dit zijn slechts een aantal redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer in huis. Bovendien kan je een gietvloer in allerlei verschillende kleuren en kleurencombinaties verkrijgen.

Maar wat komt er bij gietvloer onderhoud kijken? Wij vertellen je wat je moet doen om je gietvloer schoon te maken en mooi te houden.

 

nieuwe gietvloer

Slijtage voorkomen

Onze polyurethaan gietvloeren behoren tot de meest elastische en slijtvaste vloeren van dit moment. Toch zal ook onze vloer na verloop van tijd sporen van slijtage vertonen. Om de vloer zo lang mogelijk mooi te houden, raden wij altijd aan om vilt onder meubels te plaatsen om krassen te voorkomen. Met huisdieren of hoge hakken over de vloer hoef jij je echter geen zorgen te maken. 

Gemorste drankjes en vocht

Onze vloeren zijn 100% vloeistofdicht. Een gemorst drankje is geen enkel probleem. Ook al is het wijn of vruchtensap. Heb je iets op de vloer gemorst? Dan is het wel belangrijk dat dit snel wordt opgeruimd om vlekken in de vloer te voorkomen. 

Stofzuigen

Stofzuigen is geen enkel probleem op onze gietvloeren, mits je de juiste stofzuigermond gebruikt. Bij voorbaat eentje die geschikt is voor gladde oppervlakken. Wij raden zelf aan om gebruik te maken van een vlakmop met een microvezeldoek om stof en vuil van de vloer af te nemen.

De grote schoonmaak

Na jaren intensief gebruik kan een gietvloer wel lichte gebruikerssporen vertonen, waardoor de vloer een doffe uitstraling krijgt of vuil zich aan blijft hechten. Om de gietvloer weer in oude staat te herstellen kan een grondige reiniging met een schrobmachine wonderen doen. Heb je hier interesse in? Vraag ons dan naar de mogelijkheden. Wij komen graag bij jou langs om de vloer weer in oude staat te herstellen. 

Gietvloer onderhoud

Gietvloer onderhoud: onze adviezen

Al onze gietvloeren zijn slijtvast, gemakkelijk schoon te maken en gaan jarenlang mee. Of je de vloer nu wilt stofzuigen, dweilen of flink wilt kunnen boenen, het is allemaal geen probleem. Speciale behandeling, zoals het in de was zetten van de vloer is niet nodig.

Hieronder gaan we in op de verschillende manieren om je gietvloer schoon te maken en geven we je praktische tips om zo lang mogelijk te genieten van jouw gietvloer.

Houd vuil buiten de deur

Onderhoud begint bij het buiten de deur houden van vuil. Gebruik een goede entreemat die het grove vuil afborstelt en het vocht absorbeert. Het voorkomt verdere verspreiding, bespaart extra schoonmaakwerk en zal de levensduur van de vloer verlengen.

Met een goede schoonloopmaat voorkom je dat zand en ander vuil van buiten binnenkomt en de vloer vervuild. Combineer je dit met een droogloopmat, dan voorkom je afdrukken van natte voeten op de vloer.

Onderhoud gietvloer

Droog schoonmaken met een mop

het schoonmaken en onderhouden van de gietvloer is heel gemakkelijk, met een mop en microvezeldoek kan je vrijwel al het vuil en stof afnemen. Het is dan niet eens nodig om nog te stofzuigen. De statische werking van de microvezeldoek zorgt ervoor dat al het stof wordt opgenomen. Voor grote ruimtes, zoals bij gietvloeren op kantoor is een schrobmachine aan te raden voor het gietvloer onderhoud.

Nat schoonmaken met een dweil

Alle Sinck&Ko gietvloeren zijn 100% vloeistofdicht en vloeistoffen, zoals koffie, wijn of vruchtensap zijn ook geen probleem. Echter is het wel belangrijk dat dergelijke vloeistoffen zo snel mogelijk worden opgeruimd, zodat de vloeistof niet kan intrekken.

Neem in dat geval de vloeistof weg met een droge doek en dweil het geheel nog eens met water. Wanneer je de vloer wilt dweilen, kan je bij ons ook speciale reinigingsmiddelen kopen. Echter is het ook prima om alledaags schoonmaakmiddel te gebruiken bij het dweilen van de gietvloer. Zorg ervoor dat de dweil vochtig is (niet nat) en dat de dweil tijdens het schoonmaken niet te vies is om beschadiging te voorkomen.

Gietvloer onderhoud: onze tips

  • Gebruik altijd schone viltjes onder de stoelen en andere meubels om kassen te voorkomen.
  • Verschuif geen zware voorwerpen over de vloer. Gebruik altijd een doek of kleed wanneer je meubels verplaatst.
  • Voorkom zand op de vloer, het werkt net als schuurpapier en kan na verloop van tijd zorgen voor krassen en slijtageplekken.
  • Gebruik geen schuurspons of schuurmiddelen om de vloer te reinigen.
    Verwijder grovere vervuiling zo lokaal mogelijk, gebruik een zachte borstel om de vloer te vegen.

LET OP!

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij een gietvloer:

  • Wees voorzichtig met nieuwe meubels met rubberen wielen of dopjes. Deze kunnen bruine plekken of strepen veroorzaken. Zorg ervoor dat er, met name in de eerste 4 maanden geen contact is tussen de rubberen onderdelen en de vloer.
  • Laat in badkamers geen rubberen wissers of badmatten op de grond liggen. Deze materialen kunnen de vloer aantasten.
  •  Verhuisdozen, vuilniszakken of boodschappentassen kunnen afdrukken achterlaten op de nieuwe vloer, wanneer ze vochtig zijn. Let ook op met stucloper of afdekzeilen als je gaat schilderen.
  • Gebruik nooit schuurmiddelen of schuursponzen om vlekken weg te krijgen of schoonmaakmiddelen die kleuren of chemicaliën bevatten.

Schoenstrepen of oudere vlekken

Sommige schoenen kunnen strepen veroorzaken, die gemakkelijk te verwijderen zijn. Echter kunnen bepaalde vlekken wel indrogen. Daarom is het belangrijk deze zo snel mogelijk te verwijderen met een vochtige microvezeldoek. Bij ingedroogde vlekken kan je wat verdund reinigingsmiddel laten inwerken op de vlek, vervolgens kan je de plek afnemen met een vochtige doek.

BESTELLEN EN KOSTEN

Voor een normale en intensieve reiniging bij gietvloeren kunt u gebruik maken van een door ons aanbevolen vloerreiniger;
CRS-Neutrale vloerreiniger Plus voor regulier gebruik en voor hardnekkige vlekken CRS-I.V.R. 2000. CRS-Neutrale vloerreiniger plus en CRS- I.V.R. 2000 zijn telefonisch te bestellen via Sinck&Ko Amsterdam-IJburg, telefoonnummer 020-820 22 30. De kosten per fles á 1L zijn € 13,50 incl. BTW. Tevens leveren wij een compleet schoonmaakpakket. Deze bestaat uit:

– Enkele rolemmer 18L, kunststof met vlakpers
– Vlakmophouder, inklapbaar met magneet, 40 cm
– Vlakmop, microvezel-combi, 46×16 cm
– Aluminium steel met gaten, 150 cm
– Vloerwisserframe, aluminium 55 cm
– Kleefdoek op rol, 250 vel
– CRS-Vloerreiniger Plus 1x 1L
– CRS-I.V.R. 2000 1x 1L

Pakketprijs € 325,00 incl. BTW

Wij kunnen ook de vloer voor jouw reinigen met een schrobmachine, tegen een kleine vergoeding kunnen wij je volledige vloer grondig reinigen zodat deze er weer als nieuw uitzien. Bel ons op 020-820 22 30 of neem contact op voor het beste schoonmaak advies voor jouw gietvloer.

Richtlijnen

De richtlijn voor specificatie en beoordeling van kunstharsgebonden gietvloeren op esthetische aspecten zijn onafhankelijk opgesteld door SBRCUR- net, Technisch Bureau Afbouw en NOA, Nederlandse Ondernemingsvereniging voor Afbouwbedrijven. Deze richtlijnen zijn bij Sinck&Ko op te vragen.

Wil je een offerte van Sinck&Ko ontvangen

Vraag geheel vrijblijvend uw offerte aan, binnen 24 uur ontvangt u onze gespecificeerde aanbieding. Heeft u liever vakkundig advies aan huis? Indien nodig zullen wij de situatie kosteloos komen bekijken.

Wil je op zaterdag langskomen

Op zaterdagen zijn wij geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Onze Showroom is gevestigd in Design 020, Pedro de Medinalaan 89-91, 1086 XP in Amsterdam Ijburg, Telefonisch zijn wij bereikbaar op 020-8202231

Alle vragen en antwoorden op een rij

Er komen regelmatig vragen binnen als het gaat om gietvloeren die wij aanbieden. Om u al vast op weg te helpen treft u de de meest gestelde vragen hier aan. Voor andere of meer specifieke vragen kunt altijd telefonisch contact met ons opnemen.