fbpx

Gietvloer in de woonkamer

Een gietvloer in de woonkamer is ideaal. Niet alleen is een gietvloer in uiteenlopende kleuren te verkrijgen. Hij is ook heel goed bestand tegen krassen of stootschade die horen bij een huis waarin geleefd wordt. Bovendien is een polyurethaan gietvloer ook erg comfortabel, zeker in combinatie met vloerverwarming. Ontdek de voordelen en mogelijkheden met een Sinck&Ko gietvloer.

Een gietvloer is volledig naadloos, wat vele voordelen met zich mee brengt. Doordat een vloer naadloos is, oogt een woonkamer veel ruimtelijker dan een vloer met naden en voegen. Zo creëer je een goed ruimtelijk effect, ook in kleine woningen. Daarnaast komen meubels veel mooier tot uiting op een gietvloer. Je bankstel, stoel of dat bijzondere kastje zal nog meer opvallen op een gietvloer van Sinck&Ko.

Voordelen van een gietvloer in de woonkamer

De woonkamer is de ruimte waar het meest in geleefd wordt. Hier plof je na een dag werken op de bank, spelen de kinderen met vriendjes en ontvang je familie en vrienden voor gezellige avonden.

Met een gietvloer zal een woonkamer altijd fijn aanvoelen. Zo neemt een gietvloer veel sneller dan andere vloerafwerkingen de omgevingstemperatuur over waardoor deze altijd behaaglijk aanvoelt. De dikte van een gietvloer is slechts 2-3mm, waardoor de weerstand voor een vloerverwarming nihil is. Zo voelt de vloer tijdens de winter comfortabel aan. In combinatie met een koelsysteem zal de vloer ook een aangename temperatuur in de zomer hebben.

Optimaal comfort
Naast de lage warmte weerstand is een polyurethaan gietvloer ook elastisch, waardoor deze erg zacht aanvoelt wanneer er op gelopen wordt. De combinatie van een behaaglijke temperatuur en zachtheid zorgt ervoor dat dit type gietvloer erg geschikt is voor de woonkamer vanwege het hoge comfort.

Gietvloer in de woonkamer
Ruime woonkamer

Krasbestendig
In een woonkamer moet natuurlijk vooral geleefd worden, hier horen kinderen en huisdieren natuurlijk ook bij. Een gietvloer van Sinck&Ko is dan ook enorm krasbestendig waardoor spelende kinderen zich vrijuit over de vloer kunnen bewegen. Ook honden en katten kunnen zonder problemen over de gietvloer lopen. Daarnaast kan je er op rekenen dat een gietvloer lang mee gaat. Scheuren door krimp of verkleuring door blootstelling aan de zon komt vrijwel niet voor, waardoor deze vloer een leven lang mee kan gaan.

Ruimtelijk effect
Behalve deze praktische voordelen is een gietvloer natuurlijk ook een lust voor het oog. Naadloos zorgt voor een ruimtelijke woonkamer waarbij meubels fantastisch tot uiting komen. Doordat er een keuze is uit meer dan 1.000 kleuren zit er altijd de juiste keuze voor jullie woning bij. Zo kan je kiezen voor één kleur, een combinatie van 2 kleuren, een gietvloer met betonlook of zelfs een bijzonder design. Wil je meer weten over de mogelijkheden qua kleur of onze werkwijze? Dan helpen wij je graag in onze showroom met een passend en gratis advies over de juiste kleuren en het toepassen van de gietvloer op de ondergrond voor een optimaal resultaat dat helemaal naar wens is.

Welke gietvloeren zijn geschikt voor in de woonkamer?

Er zijn meerdere type gietvloeren. Zo heb je bijvoorbeeld een epoxy gietvloer, deze is echter niet geschikt voor gebruik in de woonkamer.

Daarentegen zijn polyurethaan gietvloeren en minerale gietvloeren wel uiterst geschikt voor gebruik in de woonkamer. De polyurethaanvloeren van Sinck&Ko zijn te verkrijgen in tal van kleuren en kleurencombinaties. Met deze vloeren verkrijg je een strak en naadloos resultaat. Met de Sinck&Ko ONE zorg je voor een strak en moderne uitstraling, die uitblinkt in zijn eenvoud. De Sinck&Ko TWO is een combinatie van twee kleuren waardoor er een betoneffect in jouw vloer gecreëerd wordt, waarbij het effect ook nog eens door jou zelf bepaald kan worden.

Wil je een vloer met een meer natuurlijke uitstraling? Dan bieden onze minerale gietvloeren uitkomst. Deze vloeren kunnen gegoten worden, maar ze het is ook mogelijk om de vloer gestuct op te leveren. Met Sinck&Ko Boncryte verkrijg je een natuurlijke, warme sfeer in huis. Dit type gietvloer wordt met name gebruikt om een betonlook effect te verkrijgen.

Wil jij een gietvloer in de woonkamer?

Een gietvloer in de woonkamer is ideaal, bij Sinck&Ko kan jij een gietvloer laten leggen in de woonkamer voor een prijs van €60,- per vierkante meter. Ben jij benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Bekijk dan onze gietvloer prijzen voor al onze producten of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ben je er nog niet helemaal uit en wil je meer inspiratie of advies? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in onze gietvloer showroom in Amsterdam. Wij vertellen je graag meer over de uitgebreide mogelijkheden van een gietvloer in de woonkamer

– Andere toepassingen –

Gietvloer keuken

Keuken

Een gietvloer in de keuken is een ideale oplossing. Vetvlekken, geknoeide frisdrank of etensresten, je hebt je vloer in een mum van tijd schoon en strak!

Met een gietvloer in de keuken heb je geen problemen met vocht en verkrijg je een naadloos resultaat.

Gietvloer keuken
Gietvloer badkamer

Badkamer

Kies voor een gietvloer in je badkamer. Onze gietvloeren zijn perfect voor natte ruimtes, maar ook nog eens schimmelwerend.

Combineer je gietvloer met een wandafwerking voor een strak en naadloos resultaat in je badkamer.

Gietvloer badkamer
Gietvloer slaapkamer

Slaapkamer

Wil jij een gietvloer leggen in de slaapkamer of wil je de complete bovenverdieping voorzien van een stijlvolle, strakke vloer.

Met een gietvloer in de slaapkamer is schoonmaken een fluitje van een cent! Ideaal als je gevoelig bent voor stof of allergieën hebt.

Gietvloer slaapkamer
Gietvloer garage

Garage

Steeds vaker wordt er gekozen voor een gietvloer in de garage omdat deze bij het huis wordt getrokken. Soms als speelkamer of als thuiskantoor, maar vaak ook gewoon omdat het heel erg mooi is.

Gietvloer garage