fbpx

Gietvloer in de badkamer

Onze vloeren zijn uiterst geschikt in natte ruimtes, zoals de badkamer, keuken of het toilet. Niet alleen verkrijg je een strak en naadloos resultaat, een gietvloer in de badkamer is ook gemakkelijk schoon te houden en heeft zelfs schimmelwerende eigenschappen. In combinatie met de waterdichte wandafwerking in ons assortiment kan je de vloer zelfs naadloos en strak over laten lopen over de wanden van je badkamer. Zo verkrijg je een unieke, stijlvolle en naadloze badkamer. Met een gietvloer verkrijg je een praktische vloer met een moderne, maar tijdloze uitstraling.

Voordelen van een gietvloer in de badkamer

Een gietvloer in de badkamer brengt verschillende voordelen met zich mee. Een badkamer is vaak een vochtige ruimte. Hierdoor kan je last krijgen van water of schimmels. Zeker als je badkamer niet goed geventileerd is.  Een cementgebonden gietvloer is wel waterdicht, maar deze is vaak poreus waardoor het niet mogelijk is dit vloersysteem toe te passen in de badkamer. Onze polyurethaan gietvloeren zijn daarentegen wel 100% waterdicht en heel goed te gebruiken als badkamervloer vanwege de schimmelwerende eigenschappen van de vloer. 

Comfortabele vloer
Tegenwoordig hebben badkamers steeds vaker vloerverwarming en zeker in de winter is dat geen overbodige luxe. Met een gietvloer van Sinck&Ko in de badkamer verkrijg je een optimale warmtegeleiding, zodat je vloer lekker warm en comfortabel aanvoelt. Zo stap je niet op een koude badkamervloer als je net je bed uit bent gekomen. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat de vloer glad wordt door zeepresten of water tijdens het douchen. 

Badkamer met gietvloer

Esthetisch
Stijl en inrichting is steeds belangrijker geworden in de badkamer. Omdat een gietvloer helemaal strak en naadloos is, is het vaak een esthetische aanwinst in de badkamer. Bovendien heb je geen last van schimmelvorming of verkleuring van voegen. Daarnaast past een gietvloer erg goed bij een badkamer met inloopdouche. De vloer loopt naadloos door en hoeft maar een klein beetje op afschot gelegd te worden om ervoor te zorgen dat het water weg kan lopen. Door de naadloze vloer zie je het verschil nauwelijks, maar heb je wel voldoende afschot en kan het water snel weglopen.

Gemakkelijk in onderhoud
Een ander voordeel is dat een gietvloer erg
gemakkelijk te onderhouden is. Je hebt namelijk geen voegen in de vloer waar schimmel, kalk en vuil zich kan ophopen. Bovendien zijn onze gietvloeren gemakkelijk te onderhouden. Je kunt de gietvloer gewoon schoonmaken met gebruikelijke schoonmaakmiddelen. Bovendien zijn onze vloeren niet glad, waardoor je niet zomaar uit kunt glijden wanneer de vloer nat is of als er zeepresten op de vloer liggen.

Welke gietvloeren zijn geschikt voor in de badkamer?

De polyurethaan gietvloeren die wij leveren zijn volledig waterdicht en zijn dus geschikt voor de badkamer. Bij het kiezen van een gietvloer voor de badkamer zul je vloeren op basis van beton of cement moeten vermijden, zoals de Sinck&Ko Boncryte. Deze zijn namelijk vaak een stuk poreuzer en zijn minder geschikt voor natte ruimtes. 

Er zijn meer dan 1.000 verschillende kleuren mogelijk bij het plaatsen van onze gietvloeren. Kies voor één kleur of combineer meerdere kleuren om een betoneffect of andere kleurencombinatie te krijgen. Tijdens het plaatsen kan jij zelf bepalen hoe de vloer er uiteindelijk uit komt te zien.

Gietvloer in de inloopdouche

De polyurethaan gietvloer is 100% waterdicht. Dat maakt onze gietvloer perfect voor in de inloopdouche. Je kunt de gietvloer in de douche laten doorlopen en het is niet nodig om een douchebak te plaatsen. Het is belangrijk dat het water in de douche goed weg kan lopen. Over het algemeen zit er voldoende afschot in de dekvloer. Mocht er geen afschot in de dekvloer zitten, dan kunnen wij gemakkelijk het gewenste afschot creëren met behulp van een epoxy mortel.

Naadloze wandafwerking in de badkamer

Naast onze gietvloeren, hebben wij ook verschillende producten voor een waterdichte wandafwerking in de badkamer. Kies ervoor om jouw vloer door te laten lopen over de muur of ga voor een mooi contrast met een andere kleur. 

In combinatie met een gietvloer in de badkamer krijg je een harmonieus geheel in de badkamer dat helemaal naadloos en waterdicht is. Ideaal voor moderne of landelijke badkamers. Ga bijvoorbeeld voor een betonlook gietvloer en laat deze overlopen op de wanden of kies voor een andere kleur op de wand om een mooi contrast te verkrijgen.

badkamer waterdichte verf

Wil jij een gietvloer in de badkamer?

Een gietvloer in de badkamer is ideaal, bij Sinck&Ko kan jij een gietvloer laten leggen in de badkamer van een prijs van €60,- per vierkante meter. Ben jij benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Bekijk dan onze gietvloer prijzen voor al onze producten of vraag gratis een vrijblijvende offerte op. 

Ben je er nog niet helemaal uit en wil je meer inspiratie of advies? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in onze gietvloer showroom in Amsterdam. Wij vertellen je graag meer over de uitgebreide mogelijkheden van een gietvloer in de badkamer en laten je graag onze wandafwerking zien die zeer geschikt is voor gebruik in de badkamer.

– Andere toepassingen –

Gietvloer keuken

Keuken

Een gietvloer in de keuken is een ideale oplossing. Vetvlekken, geknoeide frisdrank of etensresten, je hebt je vloer in een mum van tijd schoon en strak!

Met een gietvloer in de keuken heb je geen problemen met vocht en verkrijg je een naadloos resultaat.

Gietvloer keuken
Gietvloer woonkamer

Woonkamer

Een gietvloer staat prachtig in een strak en modern interieur, maar heeft ook een aantal voordelen.

Zo hebben onze vloeren een geluidsdempende werking en zorgen ze voor een optimaal comfort in combinatie met vloerverwarming.

Gietvloer woonkamer
Gietvloer slaapkamer

Slaapkamer

Wil jij een gietvloer leggen in de slaapkamer of wil je de complete bovenverdieping voorzien van een stijlvolle, strakke vloer.

Met een gietvloer in de slaapkamer is schoonmaken een fluitje van een cent! Ideaal als je gevoelig bent voor stof of allergieën hebt.

Gietvloer slaapkamer
Gietvloer garage

Garage

Steeds vaker wordt er gekozen voor een gietvloer in de garage omdat deze bij het huis wordt getrokken. Soms als speelkamer of als thuiskantoor, maar vaak ook gewoon omdat het heel erg mooi is.

Gietvloer garage