Veelgestelde vragen

Wil je iets weten over onze producten?

Bekijk onze veelgestelde vragen.

De grootste boosdoener is binnengelopen zand, dat werkt net als schuurpapier. Zorg daarom voor goede deurmatten en zorg dat iedereen zijn voeten veegt, of zijn schoenen bij de deur uittrekt. Ook viltjes onder de stoelpoten dragen bij aan een krasarme vloer.

Bijzonder hygiënisch, gietvloeren zijn de meest hygiënische vloeren die er zijn. Omdat gietvloeren niet-poreus en naadloos zijn kan vuil er niet intrekken. Een gietvloer is dan ook snel en eenvoudig te reinigen; schoon is echt schoon. Dat is ook de reden dat gietvloeren veelvuldig worden toegepast in ruimtes waar hygiëne heel belangrijk is, zoals ziekenhuizen en cleanrooms.

Dit is afhankelijk van het type gietvloer en de kwaliteit hier van. Bij normaal gebruik zal op termijn hooguit de topcoating slijten en lichte krasvorming optreden. Dit kan weer worden verholpen door de vloer licht op te laten schuren en van een nieuwe topcoating te voorzien. Bij Sinck&Ko werken we uitsluitend met het beste materiaal op de markt, de Sinck&Ko V4™ en de VX100™ zijn elastisch tot zeer elastisch en daardoor veel krasbestendiger dan bijvoorbeeld een epoxyvloer of PU vloeren van een zwakker (goedkoper) materiaal.

4 dagen (altijd één werkweek)
1e dag: schuren + aanbrengen primer
2e dag: schuren + aanbrengen egalisatielaag (schraplaag)
3e dag: aanbrengen gietvloer
4e dag: aanbrengen topcoating

Dezelfde zondag van deze week kan de vloer met sokken betreden worden, de dag daarna (maandag) kan de keuken al geplaatst/verhuisd worden.
Uiteindelijk is de woning dus exact een week niet betreedbaar.

Eventuele blaasvorming kan ontstaan bij dampspanning. Dampspanning is een opeenstapeling van vocht. Doordat vocht de eigenschap heeft naar boven te transporteren ontstaat er een bepaalde waterdruk in de ondergrond. Deze opgebouwde waterdruk wordt in de volksmond omschreven als dampspanning. Deze dampspanning kan een druk opbouwen van ca. 2-5 bar en zal de PU-gietvloer omhoog drukken waardoor blaasvorming in de gietvloer zal ontstaan. De oorzaak van dampspanning is meestal te wijten aan een lekkende water of verwarmingsleiding in de ondergrond. Je kunt dit dus voorkomen door alle leidingen goed tot zeer goed af te laten persen alvorens daar een vloerafwerking op aan te brengen.

Naast lekkage vanuit leidingen, bestaat de mogelijkheid dat blaasvorming optreed in natte ruimtes waar achteraf de naden met kit behandeld zijn. Het is daarom zeer belangrijk dat het afmonteren van deze ruimtes door professionals wordt gedaan. Sinck&Ko levert een een vloerafwerking wat vóór het afmonteren van deze (sanitaire) ruimtes geplaatst wordt, afmonteren van kranen, afkitten langs de randen etc. zal altijd na ons en door derden worden aangebracht.

Een onderwerp in het bouwbesluit van een appartementencomplex is de geluidsnorm met een contactgeluidsreductie van 10 DB. Waar bij andere vloeren zoals hout er een holte onder de vloer kan komen waardoor er een klankkast ontstaat, is dit bij een gietvloer onmogelijk doordat het uitgesloten is dat er lucht onder de vloer terechtkomt. Naast dat een gietvloer dus onmogelijk de geluidsnorm negatief kan beïnvloeden, heeft een polyurethaan gietvloer door haar elasticiteit zelfs nog een extra contactgeluid remmende werking.

Kortom, als een gietvloer niet tot de mogelijkheden behoort is vrijwel geen enkele vloer een mogelijke optie.

Ja, een polyurethaan gietvloer laat zich zelfs uitstekend met vloerverwarming combineren. De warmteweerstand van een polyurethaan gietvloer is zo laag dat de vloer snel op temperatuur komt. Sneller dan tegels of een houten vloer. Van alle woningen met een Sinck&Ko polyurethaan gietvloer heeft circa 80% vloerverwarming.

Ja, bij nieuwbouwhuizen wordt de dekvloer altijd in een vroeg stadium van de bouw aangebracht. Tegen de tijd dat de woning wordt opgeleverd is de dekvloer meestal voldoende droog en uitgewerkt voor het aanbrengen van een gietvloer.

Ja, een gietvloer kan op elke bestaande vloer worden aangebracht: hout, natuursteen, tegels, marmoleum, kurk, terrazzo, etc. Wel vraagt een bestaande vloer als ondergrond vaak wat extra voorwerk. De vakmensen van Sinck&Ko zorgen altijd voor een correcte basis.

Er zijn inderdaad gietvloeren die sterk kunnen verkleuren. Bij Sinck&Ko hoeft u daar niet bang voor te zijn. Afhankelijk van het gekozen vloersysteem zijn onze gietvloeren zeer kleurstabiel of zelfs kleurecht (alifatisch).

Sinck&Ko V4™

: Afhankelijk van kleur en lichtintensiteit kan dit systeem na verloop van tijd mogelijk verkleuren.

Sinck&Ko VX100™

: De VX100 is een alifatische gietvloer en de meest elastische in zijn soort. Alifatische gietvloeren zijn het beste bestand tegen invloeden van zonlicht.

Dat kan wanneer het afschot niet meer is dan 1 cm/m1. De ondergrond kan waterpas worden gemaakt met een egalinelaag of een anhydriet dekvloer.

Sinck&Ko kan alle gietvloeren repareren of een onderhoudsbeurt geven, ook gietvloeren die niet door onszelf zijn aangebracht. Het resultaat van een reparatie is echter wel afhankelijk van de kwaliteit van de gietvloer en de aard van de schade. Diepe scheuren kunnen na reparatie enigszins zichtbaar blijven.

Door te zorgen voor een goede ventilatie (tocht) in combinatie met verwarming. Eventueel kunnen er ventilatoren geplaatst worden. Bij een anhydriet dekvloer wordt meestal ook nog de calciumsulfaat huid eraf geschuurd.

Een gietvloer kan in principe op elke ondergrond op voorwaarde dat deze sterk, stabiel en vochtvrij is. Sinck&Ko zal altijd controleren of de ondergrond aan deze voorwaarden voldoet. Mocht de basis voor een gietvloer te wensen overlaten dan kunnen wij deze alsnog geschikt maken.

Een polyurethaan gietvloer heeft een dikte van 3 mm. Wanneer bijvoorbeeld een tegelondergrond voorbewerkt dient te worden kan hier weer 1 – 3 mm bijkomen. Een cementgebonden gietvloer is vaak iets dikker, deze zal vaker gegoten worden in een dikte van 4 mm.

Een epoxy gietvloer biedt onbegrensde mogelijkheden qua kleur en design. Van glitter, 3D-effecten tot en met mee laten gieten van foto’s of voorwerpen. Epoxy is ideaal voor het bereiken van spectaculaire effecten, maar harder en stijver dan polyurethaan, en daardoor iets gevoeliger voor scheuren. Een polyurethaan gietvloer is de beste keuze voor wie ‘gewoon’ een mooie en praktische vloer wenst. Polyurethaan is ook verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleurschakeringen. Bovendien is het elastische polyurethaan comfortabeler in gebruik: de vloer voelt warmer aan en is stiller (contactgeluidremmend) dan een epoxy gietvloer.

Ga naar de bovenkant