Denk jij erover na om een gietvloer met vloerverwarming te nemen en ben je benieuwd waar je op moet letten? Een gietvloer met vloerverwarming vormt eigenlijk de perfecte combinatie. Wij leggen je graag uit waar je allemaal op moet letten.

Welke type gietvloer in combinatie met vloerverwarming?

Veel keuze

Het grootste voordeel van vloerverwarming is dat je het vrijwel met iedere gietvloer kunt combineren. U kunt vele mogelijkheden kiezen voor een gietvloer die geheel bij uw smaak en interieur past.


Snel warm

Omdat een gietvloer meestal enkele millimeters dik is, zal deze snel op temperatuur komen om je van warmte te voorzien. Dit gaat veel sneller dan bij tegels of een houten vloer.


Waterdicht

De gietvloeren zijn waterdicht, waardoor ze ook geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken. Doordat het waterafstotend is, is het ook heel gemakkelijk schoon te maken en houden.


Duurzaam

Nog een groot voordeel is dat een gietvloer heel duurzaam is. Een gietvloer gaat een leven lang mee door de toplaag na een aantal jaren, (>10 jaar) te vernieuwen. Ook zijn ze goed geïsoleerd en dun waardoor ze de warmte heel goed opnemen. Een gietvloer neemt namelijk snel de omgevingstemperatuur aan waardoor er minder verloren gaat. Dit is dan weer extra fijn voor je portemonnee.

De voordelen van een gietvloer met vloerverwarming

Bij een gietvloer met vloerverwarming kun je kiezen voor polyurethaan of cementgebonden. Een PU gietvloer is gemaakt van kunsthars (biopolymeer) waardoor deze elastisch en volledig naadloos is. Daarnaast haal je 100% rendement uit je vloerverwarming doordat de warmteweerstand (r-waarde 0,017) nagenoeg nihil is. De cementgebonden gietvloer is een gietvloer op basis van natuurlijke mineralen. De vloer heeft een dikte van 4-6 mm en bestaat uit cement, pigment, water en mineralen. Ook deze gietvloer is ideaal om te combineren met vloerverwarming.

Gebruiksaanwijzing voor je vloerverwarming

Eerste 6 weken

De eerste 6 weken nadat de gietvloer is gelegd, is het aan te raden om de vloerverwarming voorzichtig te gebruiken. Dit komt omdat de dekvloer waar de vloerverwarmingsslangen inliggen de tijd moet krijgen om eventuele spanningen kwijt te kunnen. Wanneer je de verwarming te snel gaat gebruiken kan dit schade, veroorzaken en dat is natuurlijk zonde.

Voorbereiden

Voordat je begint met het instellen van de vloerverwarming, draai je het voetventiel en de groepsafsluiters volledig open. Hiernaast is het belangrijk om alle radiatoren dicht te draaien als de vloerverwarming als bijverwarming wordt gebruikt. Ook andere warmtebronnen mogen niet branden. Hierdoor zal de thermostaat afslaan voordat de vloer volledig is opgewarmd. Wanneer dit gebeurd kun je de vloerverwarming niet goed instellen.

Instellen van de vloerverwarming

• Begin met je thermostaat hoog aan te zetten, op bijvoorbeeld 30 graden. Dit zorgt ervoor dat de ketel de komende tijd blijft branden.
• Draai vervolgens de thermostatische regelknop, (watertemperatuur door de leidingen) van de vloerverwarming een stukje open. Doe dit bijvoorbeeld op 20 graden “niet hoger dan de maximale temperatuur”. Wacht vervolgens even tot hij is opgewarmd.
• Ondertussen kun je controleren of de verdeler ook warmte krijgt van de aanvoerleidingen.
• Na 20-30 minuten kun je controleren of de retour warm wordt. Deze zal een stuk minder warm zijn dan de aanvoer, maar wel een duidelijke warmte geven.

Heb je nog andere vragen over een vloerverwarming met een gietvloer? Sinck&Ko helpt je graag verder! Neem vandaag nog contact op met onze specialisten.

Bezoek onze showroom, bel 020-820 22 30 of vraag direct een offerte aan

Volg ons op Instagram