fbpx
Chalet gietvloer licht

Op zoek naar de juiste gietvloer kleur? 3 tips voor de juiste keuze

De keuze van een kleur kan soms best lastig zijn. Een kleur is immers sfeerbepalend en u wilt daar uiteindelijk jaren plezier aan beleven..

1. Het effect van kleur in uw woning of kantoor

Naadloze gietvloer

De keuze van een kleur heeft een zogenaamd optisch effect. Het is daarom ook goed om van tevoren te bedenken wat u met de ruimte wilt en welke sfeer het beste bij u past.

Om een kleine ruimte groter te laten ogen kiest men vaak voor een lichte gietvloer. Andersom wordt een ruimte wat knusser, optisch misschien iets kleiner als uw keuze een donkere gietvloer is.

Ook de hoeveelheid (natuurlijk) licht heeft invloed op de waarneming van de ruimte. Als u de ruimte aan de donkere kant vindt, helpen lichte kleuren het licht te reflecteren. Vice versa absorberen donkere kleuren het licht in de ruimte.

Wist u dat.. er in wetenschappelijk onderzoek aangetoond is dat kleuren invloed hebben op uw stemming?

Lichte kleuren in huis geven bijvoorbeeld een serene, zuivere en/of vrolijke uitstraling. Bij het gebruik van donkere kleuren kan de ruimte chic/luxueus, krachtig, elegant, mysterieus en/of statig ogen. Het gebruik van warme tinten, bijvoorbeeld bruin- of crème tinten, geeft warmte, knusheid en het gevoel van veiligheid. Koele tinten zoals grijs of blauwtinten zorgen voor kalmte en rust in huis.

2. Een kleur die past bij uw “interieur” – stijl

gietvloer keuken

Iedereen heeft zijn/haar eigen “woon”-stijl. Vele kleuren gietvloer zijn te combineren met uw eigen stijl. Toch zien we dat bepaalde vloerkleuren meer gebruikt worden in sommige stijlen. Zo wordt er bijvoorbeeld bij de Industriële stijl veel gebruik gemaakt van zwart, wit, (cognac)bruin en grijs binnen het interieur. Deze stijl wordt voornamelijk gecombineerd met een warm grijze gietvloer.

De Scandinavische en Bohemien interieurstijlen hebben beide een lichte basis. Hierin komen vooral wit, crème en lichte houtkleuren terug in het interieur. Er wordt voornamelijk ‘kleur’ aangebracht door de meubels en accessoires. De lichte wanden wordt gecombineerd met een licht (grijze) vloer om de serene basis te creëren.

Binnen de Moderne en Landelijke stijl bestaan er verscheiden basiskleuren in het interieur. Door deze verschillen zien we qua gietvloer vrijwel alle tinten binnen het spectrum van licht tot donker terugkomen.

Tip: Wanneer u voor alle kamers dezelfde vloer en raambekleding kiest, creëert u eenheid in huis

2. Een kleurmatch met uw meubels

donkere gietvloer Rotterdam

Het is wel zo fijn als uw vloer(kleur) goed matched met uw meubels. Ook kunt u bedenken waar u de aandacht op wil vestigen. Met een neutrale en contrasterende vloerkleur geeft u de nadruk op uw meubels. Wanneer u een vloerkleur kiest die overeenkomt met de kleur van uw meubelstuk(ken), zal het meubelstuk meer opgaan in de ruimte.

Naast de kleurkeuze, kunt u ook kiezen tussen een betoneffect of een enkelkleurige gietvloer. Een vloer met betoneffect past perfect bij een minimalistisch of industrieel interieur. Het betoneffect van de vloer geeft de ruimte een levendige sfeer. Wanneer u veel meubels of accessoires in huis heeft met verschillende kleuren of prints, kan een vloer met betoneffect de ruimte druk maken. In dit geval zal een enkelkleurige vloer voor meer eenheid en rust zorgen.

Benieuwd naar meer vloer inspiratie? Bekijk onze galerij

Comments ( 2 )

  • Streppel, Hanneke

    Is er een mogelijkheid om over een plavuizenvloer een gietvloer te gieten? Nog. 60 vierkante metee. En wat kost dat dan?

    • Merel Holthinrichs

      Hi Hanneke! Dat kan zeker: alvorens van het aanbrengen van een Sinck&Ko gietvloer, zal de tegelvloer gelegaliseerd worden. Als u in de gelegenheid bent om bij ons langs te komen of ons te bellen, helpen wij u graag verder!

Laat een reactie achter